Spor

Tokat’ta Anadolu Gençlik Dergisi Tokat İl Temsilciliği tarafından `Hicret Koşusu` düzenlendi.

Tokat’ta  Anadolu Gençlik Dergisi Tokat İl Temsilciliği tarafından `Hicret Koşusu` düzenlendi.
05-11-2013 10:34

Tokat terminal karşısında başlayan koşuda 24 sporcu kıyasıya yarıştı. Anadolu Gençlik Dergisi Tokat Şubesi Başkanı Hüseyin Reel’in düdüğü ile başlayan 2 bin metrelik koşunun birincisi, Tokat Belediye Plevne SpKulübü atletlerinden Sait Özdemir oldu. Yarışmada PlevnespKulübü atleti Serkan Kucur 2. olurken,  Eskişehir Gençlik spordan Erdi Aksu da 3. sırada yer aldı.

Yarışmada 16 yaş altı erkeklerde ise İmam Hatip Lisesinden Muhammet Kaymak 1., Tokat Belediye PlevnesporKdan Haydar Aziz 2.oldu. Yarışmadan 3. İse Tokat Belediye Plevnespor’dan Barış kurban oldu.

Küçük kızlarda ise Toki ilköğretim okulundan Esra Sarı 1.,  İrandan Settare Rizati 2., küçük kızlarda 3.  ise Gençlik Spor’dan Pelinsu Şahin oldu.  

Tokat’ta  Anadolu Gençlik Dergisi Tokat İl Temsilcisi Hüseyin Reel , yarışma sonrası yaptığı açıklamada,  “Bilindiği gibi Hicret Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye Allah’ın emri ile Hicret etmesidir. Bizim bu hicretten anlayacağımız ‘biz Peygamberi ilahi bir düşünceye sahip olarak gerektiğinde malımızı, canımızı hatta memleketimizi terk ede gittiğimiz yerde mücadelemizi devam ettiririz. Biz bu vesile ile dünyada akan kanın zulmün bitmesini ve hicretin Müslümanlarca tekrar uyanmasına vesile olmasını dileriz’ dedi.

Yarışmanın ardından Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER